HVORDAN GÅR DET EGENTLIG MED MEG

Jeg må starte med å si hei, og at det er lenge siden dere har hørt noe fra meg eller sett noe fra meg. Det er en grunn til alt som skjer, og jeg skal ta dere med på en liten oppsummering av mitt liv fra slutten av mai og fram til i dag. 

Det siste innlegget som jeg skrev i slutten av mai, som du finner her handler om at jeg ikke har det bra. Jeg skriver blant annet i innlegget  “Jeg har i lang tid slitt med depresjon, slitt med meg selv og hvordan jeg ser ut”. For meg er dette en dårlig følelse, det at man ikke føler seg fin nok, eller bra nok i dagens samfunn. Det at man alltid må kjempe for å finne sin plass i samfunnet, det at andre ikke godtar deg for den du er og hele tiden gir deg stygge blikk eller kommenterer. Ja, jeg skal ikke skyve ting under en stol å si at det aldri skjer, for det skjer hver eneste dag. Kanskje ikke med meg, men med veldig mange andre der ute. Har du noen gang tenkt på at et stygt blikk eller en stygg kommentar kan være det som tipper begeret over hos en person? Det gjorde det for meg, jeg var så langt nede på denne tiden at jeg var så innstilt på å bli 100% ufør. Jeg trodde at hvis jeg ble ufør så gjorde det plutselig alt mye lettere. Jeg fikk penger fra NAV, fikk jobbe med meg selv, og ikke ha bekymringer for hvordan jeg skulle få betalt mine regninger. Slik ble det altså ikke for meg.

TOPP  NELLY      SHORTS  H&M

Jeg bestemte meg vel egentlig fort at jeg ikke kunne leve slik som jeg gjorde, og begynte derfor å søke på jobber rundt om kring. Jeg fikk to jobbtilbud, et i kommunen her jeg bor, og et på båten (som jeg nå jobber på). Det var utrolig lett å bestemme seg for hva jeg skulle ta, da jeg ville ha noen utfordringer, så jeg valgte båten fremfor jobben i kommunen. Dette er nok det som fikk mine øyne til å åpnes. Her var plutselig mine kolleger avhengige av meg, og jeg kunne ikke ringe inn syk, som jeg tidligere har gjort. Det at jeg fikk sove på arbeidsplassen jeg skulle jobbe på, gjorde at ting ble lettere for meg. Lettere i form av at jeg ikke hadde en 9-15 jobb, men at jeg jobbet og sov på samme sted. 

 

For å si det sånn, dette er den beste avgjørelsen jeg har tatt i livet mitt. Det at jeg har utfordret meg selv, stått på å vist hva jeg står for er noe som jeg er så stolt over den dag i dag. Jeg reiser på jobb igjen om to dager, noe jeg gleder meg til. Det å være borte fra samboeren er så grusomt, men det at det er mine tre siste uker for denne gang gjør meg glad. Ikke misforstå meg nå, elsker å jobbe på havet. Men jeg trenger er lite avbrekk, før den virkelige jobben begynner. Når jeg kommer hjem er det noen få dager før jeg starter en ny innspilling med Pandora Film, og noen dager etter innspillingen har jeg bursdag og skal spandere meg selv en ferie til varmere strøk. 

 

Men før jeg avslutter innlegget må jeg si dere noe. Mennesker må slutte å dømme andre mennesker. Jeg har selv dømt og blitt dømt og det er noe av det dummeste og tristeste som finnes.. Jeg vet selv hvordan det er og være utenfor samfunnet, det at man føler at man ikke hører til noen plasser. Jeg har vært der selv, og det er en kjip følelse. Gi alle en ny sjangse, det fortjener man!

 

Vi snakkes igjen 31 august!